A doua duminică din Postul Mare. Preasfințitul Părinte Gurie a slujit la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan


EPDH_12.03.2017_Duminica Sf Grigorie Palamai_Crisan-1Duminică, 12 martie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Nașterea Maicii Domnului” a Mănăstirii Crișan din județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a hirotonit în treapta preoției pe preacuviosul părinte arhidiacon Nifon Jorza, viețuitor în obștea Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” – Crișan.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit celor prezenți despre importanta contribuție a Sfântului Grigorie Palama în înțelegerea lucrării harului necreat al Duhului Sfânt în viața credincioșilor, acesta mărturisind că lumina harului dumnezeiesc îl sfințește pe om nu din exterior, ci din străfundul inimii sale, pe măsură ce omul se îngrijește de păzirea și împlinirea poruncilor Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos. De asemenea, Preasfinția Sa a îndemnat la post, la bună chivernisire a tuturor darurilor lui Dumnezeu și la înmulțirea faptei celei milostive.

Urmare unei bogate activități pastoral-misionare, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a preacucernicului părinte Arsenie Ilieș, fost paroh al comunității „Adormirea Maicii Domnului” din Țebea și fost secretar al Protopopiatului Brad.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie a hirotesit întru duhovnic pe preacuviosul părinte ieromonah Nifon Jorza, îndemnându-l să aplice cu înțelepciune canoanele și povățuirile referitoare la Taina Sfintei Spovedanii, potrivit cu starea sufletească, vârsta, smerenia și pocăința celor care se mărturisesc.


GALERIE FOTO