Inaugurarea Centrului Social „Cristian” din Brad


În Duminica a 23-a după Rusalii, 20 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost prezent la inaugurarea Centrului Social „Cristian” din municipiul Brad, săvârșind o slujbă de sfințire împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Centrul Social „Cristian” a fost amenajat în casa donată de către familia Olimpiu și Doina Jula, clădirea fiind renovată, amenajată și dotată cu toate cele necesare prin purtarea de grijă a preoților parohiei Brad I, cu sprijinul și donațiile credincioșilor.

În cadrul Centrului Social au loc activități de tip „after school”, unde elevii primesc o masă caldă pe zi, își pregătesc temele și iau parte la diferite activități, îndrumați de cadre didactice. De asemenea, există o sală de recuperare medicală, dotată cu aparatură specifică, unde activitatea are loc sub supravegherea unor cadre medicale. Atât cadrele didactice, cât și cele medicale, își desfășoară activitatea în regim de voluntariat.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a răsplătit familia Jula prin acordarea diplomei și medaliei aniversare la zece ani de la întemeierea Episcopiei Devei și Hunedoarei, iar preoții Alexandru Letea și Ioan Jorza au primit gramate de mulțumire.


GALERIE FOTO