Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei, la Orăştie

În prima duminică din Postul mare, mai exact în prima zi a lunii martie, credincioşii ortodocşi din cele patru parohii din Orăştie au participat la o procesiune cu icoane, spre a mărturisi credinţa şi cinstirea pe care o au faţă de Dumnezeu şi de sfinţii Săi.

După încheierea Sfintei Liturghii, preoţii şi credincioşii din toate parohiile orăştiene s-au întâlnit, mergând împreună să-şi afirme credinţa ortodoxă. Desigur, alături de Părintele Protopop al Orăştiei, Pr. Călin Mihuţ şi de ceilalţi preoţi din oraş, au luat parte la manifestare oficialităţi centrale şi locale, intelectuali, profesori, elevi şi tot omul credincios, tânăr sau vârstnic.

Creştinii din Orăştie s-au întâlnit cu bucurie, ţinând fiecare în braţe câte o icoană adusă special de acasă pentru acest eveniment.

La încheierea procesiunii, Părintele Protopop Călin Mihuţ a rostit un cuvânt duhovnicesc mobilizator şi dătător de nădejde, mai ales în contextul actualelor atacuri la credinţă, la Religie ca disciplină şcolară.

La final, toţi credincioşii au plecat bucuroşi acasă de la cea de-a doua ediţie a procesiunii cu icoane, devenind mai conştienţi de faptul că viaţa creştinului presupune în mod obligatoriu vigilenţa, lupta şi mărturisirea credinţei, prin cuvânt şi faptă.

 

Prof. Antonio Boloţ, Orăştie