Conferința preoțească de primăvară în Episcopia Devei și Hunedoarei

Astăzi, 21 aprilie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, în sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a avut loc Conferința preoțească de primăvară în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Conferința, intitulată „Liturghie, preoție și filocalie – stâlpi ai misiunii de astăzi”, a fost susținută de către părintele Agapie Corbu, starețul Schitului cu hramul „Bunavestire” din localitatea Almaș, județul Arad și s-a derulat în prezența a peste 350 de preoți, profesori de religie, dar și alți credincioși interesați de tema conferinței.

După binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Părintele Agapie a vorbit despre necesitatea relegării întregii misiuni preoțești de actul suprem al Euharistiei, evidențiind importanța misiunii preotului în comunitate încă din perioada vechi-testamentară. Părintele Agapie a subliniat obligativitatea centrării întregii slujiri pastorale pe Sfânta Liturghie ca un axis mundi al vieții Bisericii.

Conferința s-a înscris în tematica anului omagial 2015 în Patriarhia Română, dedicat „misiunii parohiei și mănăstirii azi” și „Sfântului Ioan Gură de Aur și marilor păstori de suflete din eparhii”.

La final, Preasfințitul Gurie a mulțumit atât părintelui Agapie pentru osteneala depusă, cât și tuturor celor prezenți în sală, îndemnându-i pe toți să pună în lucrarea lor personală toate cele prezentate în cadrul conferinței.


GALERIE FOTO