Cerc Pastoral în Parohia Hărţăgani

EPDH-28.06.2015-5Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, duminică, 28 iunie 2015, preoţii din Cercul Pastoral Băiţa din Protopopiatul Brad, s-au întrunit în Parohia Hărţăgani.

Lucrările cercului pastoral au fost precedate de săvârşirea Vecerniei cu Litie a Hramului  bisericii, prilej în care părintele Radu Iuga de la Parohia Dealu Mare a rostit un frumos cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

În continuare, s-a săvârşit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire preot Petru Popa, cel ce a fost ctitorul bisericii cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel”̋ din Hărţăgani.

Seara s-a încheiat cu un frumos concert de pricesne interpretate de copiii din satul Hărţăgani, dirijaţi fiind de Părintele Paroh Valentin Crainic, precum şi de un grup restrâns format din membri ai Coralei Sacerdotes care, prin interpretarea câtorva piese consacrate din repertoriul coralei, au revărsat bucurie duhovnicească în sufletele tuturor celor prezenţi.

 După programul duhovnicesc, au urmat discuţii despre problemele pastoral-misionare specifice parohiilor din zonă.

 

                                Preot Valentin Crainic


GALERIE FOTO