Hramul schitului Băiţa din judeţul Hunedoara

20150811_094611

Marţi, 11 august 2015, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Schitului cu hramul “Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nifon”- Băiţa, judeţul Hunedoara, care şi-a serbat hramul.

La momentul potrivit, Preasfinţitul Părinte Gurie a hirotonit întru preot pe Preacucernicul Părinte Diacon Vasiu Florin Vasile, cel care va păstori credincioșii parohiei cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” – Popești, Protopopiatul Deva. De asemenea, a fost săvârșită și slujba hirotoniei în treapta diaconiei a tânărului teolog Mărtescu Eugen Remus, pe seama parohiei cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”-Voia, Protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a vorbit credincioșilor prezenţi despre ,,darurile minunate pe care le primesc sfinţii prin credința lor neţărmurită în învăţătura dătătoare de viaţă a Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos. Sfinţii, prin viața lor îmbunătăţită, devin moștenitori ai Împărăției Cerurilor și casnici ai lui Dumnezeu, mijlocitori pentru cei care îi cheamă în ajutor prin rugăciunile lor’’.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți, îndemnându-i pe credincioși să fie următori Sfântului Nifon în năzuinţele lor spre mântuire, luându-l drept pildă de smerenie și de îndelungă răbdare și chemându-l în rugăciunile lor ca să fie mijlocitor pentru ei în faţa Mântuitorului nostru Iisus Hristos.


GALERIE FOTO