Conferința preoţească de toamnă în Episcopia Devei și Hunedoarei

_DSC2137Joi, 3 septembrie 2015, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, în Sala mare „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a avut loc Conferința preoţească de toamnă în Episcopia Devei și Hunedoarei.

Conferința a debutat cu lansarea volumului „Persoana” de către autorul acestuia, Părintele Prof. Univ. Dr. George Remete de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, volum care face parte din trilogia dogmatico-filosofică „Fiinţa și credinţa”.

După lansarea volumului părintelui George Remete a urmat conferinţa susţinută de părintele Zaharia Zaharou, intitulată „Viaţa proorocească – mărturia adevărului în biserică”, temă ce a pus accent pe responsabilitatea misiunii preoţești de a propovădui cuvântul plin de adevăr al Sfintei Scripturi ca mărturie a Bisericii vii a Domnului nostru Iisus Hristos.

Conferința s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări privind diverse exigenţe ale misiunii preoţești, la care părintele Zaharia a oferit răspunsuri bazate pe o experiență pastorală deosebită și o rodnică activitate misionară.


GALERIE FOTO