Duminica a XIV-a după Rusalii în Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH - 06.09.2015-40Duminică, 6 septembrie 2015, a XIV-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Lelese, protopopiatul Deva, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de slujba Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a resfințit biserica parohiei Lelese, printr-o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de restaurare a acesteia, prin grija parohienilor și sub coordonarea Preacucernicului Părinte Paroh Gheorghe Mircea Vlad.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre atitudinea de recunoștință pe care omul trebuie să o afișeze în fața binefacerilor primite de la Dumnezeu. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie împlinitori ai poruncilor dumnezeiești și să încerce să fie cât mai receptivi în a răspunde chemării iubitoare a lui Dumnezeu.

La momentul potrivit, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotesiei întru iconom stavrofor a Părintelui Paroh Gheorghe Mircea Vlad, pentru întreaga activitate pastoral-misionară realizată în această parohie.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie a înmânat, la propunerea părintelui paroh, câteva gramate și diplome de recunoștință celor care s-au implicat activ în viața comunității și în lucrările de restaurare și înfrumusețare a lăcașului bisericesc din această parohie.


GALERIE FOTO