Întâmpinarea Moaștelor Sfântului Grigorie Decapolitul la Hunedoara

EPDH - 11.09.2015-23Vineri, 11 septembrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și la invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Grigorie Decapolitul a poposit în Hunedoara, la biserica „Sfânta Treime”.

Delegația condusă de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a fost întâmpinată de către Preasfințitul Părinte Gurie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi și de mulțimea de credincioși veniți să aducă cinstire și să înalțe rugăciuni Sfântului pentru ocrotirea și mântuirea sufletelor lor. Sfintele Moaște au fost purtate apoi în procesiune, clerul slujitor și poporul dreptcredincios înconjurând biserica în semn de prețuire pentru venirea acestora în cetatea hunedoreană.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru bucuria de a binecuvânta această lucrare minunată a venirii Sfintelor Moaște ale Sfântului Grigorie Decapolitul în eparhia Devei și Hunedoarei. Un cuvânt de mulțumire a fost adresat de către Preasfinția Sa delegației conduse de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru osteneala și dragostea frățească de care au dat dovadă prin însoțirea Sfintelor Moaște la Hunedoara.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunata lucrare săvârșită de Sfântul Grigorie Decapolitul în viața sa, mai ales modul prin care a primit darurile Împărăției lui Dumnezeu pentru verticalitatea sa dovedită în apărarea dreptei credințe într-o perioadă de grea încercare pentru Biserică, în vremea prigoanei iconoclaste.


GALERIE FOTO