Concert extraordinar de colinde la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva


EPDH - Concert colinde Catedrala - 20.12.2015-58Duminică, 20 decembrie 2015, Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși venită să ia parte la tradiționalul concert de colinde din preajma Crăciunului. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, șase coruri devene au încântat credincioșii hunedoreni în Catedrala Episcopală din Deva.

În deschiderea concertului au cântat cele două coruri ale Catedralei Episcopale, corul „Anastasis”, condus de părintele Paul Kladni, și corala mixtă, condusă de părintele arhidiacon Daniel Balea. După recitalul celor două coruri gazdă, au urmat corul „Voss Glass” al parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, condus de doamna dirijor Mihaela Popa, corul „Bunavestire” al parohiei „Bunavestire”, condus de domnul dirijor Gelu Onțanu, corul „Sacerdotes” al Episcopiei Devei și Hunedoarei, condus de părintele arhidiacon Daniel Balea, și corul „Sargetia”, condus de domnul dirijor Nicolae Icobescu.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul concertului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor despre minunata lucrare a lui Dumnezeu în lume și iubirea sa nețărmurită pentru noi, oamenii, prin faptul că L-a trimis în lume pe Unicul Său Fiu, pe Domnul nostru Iisus Hristos, pentru a răscumpăra păcatele tuturor oamenilor și a ne scoate din robia morții. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie mai buni, să fie alături de cei aflați în nevoie, întrucât fiecare persoană este templu al Duhului Sfânt și chip al lui Dumnezeu și, tocmai din această pricină, fiecare persoană își are rostul și misiunea sa în această lume. De asemenea, ierarhul hunedorean le-a mulțumit atât celor care s-au ostenit spre a bucura sufletele credincioșilor, celor șase coruri participante, cât și tuturor credincioșilor care, din dragoste și cu bucurie, au venit să primească în casa sufletelor lor marele dar al vestirii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.


GALERIE FOTO