Comunicat de presă


”Nu sunt singur!” – proiect de sprijinire a persoanelor vârstnice din municipiul Deva

 

 În perioada aprilie – iulie 2016, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei implementează proiectul local de sprijinire a persoanelor vârstnice, „Nu sunt singur”, care are drept scop creșterea implicării comunității din zona Micro 15 – Deva în rezolvarea problemelor sociale ale persoanelor vârstnice din această zonă.

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea persoanele vârstnice pentru a-și menține statutul de membri deplini și activi ai comunității prin participarea la activități de petrecere a timpului liber.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc:

  • creșterea semnificativă a conștientizării comunității zonei Micro 15 din orașul Deva asupra problematicii persoanelor vârstnice din această zonă
  • creșterea calității vieții persoanelor vârstnice din zonă
  • reducerea riscului marginalizării sociale a vârstnicilor

Grupul țintă al proiectului este format din persoanele de vârsta a treia din zona Micro 15 din Deva unde locuiesc multe persoane vârstnice.

În perioada aprilie – iulie 2016 organizăm:

  • campanii de informare și conștientizare cu privire la persoanele vârstnice
  • campanii de recrutare de voluntari
  • consiliere socială
  • activități de socializare

Întâlnirile au loc la Cantina Socială a Episcopiei Devei și Hunedoarei din municipiul Deva, str. Titu Maiorescu, nr. 34 între orele 12 – 15 în datele de: 26 aprilie, 20 mai, 26 mai, 23 iunie, 19 iulie.

Proiectul este finanțat de către Primăria municipiului Deva, din bugetul alocat asociațiilor și fundațiilor care înființează și administrează unități de asistență socială.


Pentru alte detalii:  

 

Episcopia Devei și Hunedoarei

Deva, str. Titu Maiorescu, nr. 30 A

Negrilă Roxana, coordonator proiect 0741584750

web site: episcopiadevei.ro/social

e-mail: social@episcopiadevei.ro