Târnosirea bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Valea de Brazi


EPDH - 29.05.2016 - Tarnosire Valea de Brazi-32Duminică, 29 mai 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în mijlocul credincioșilor din localitatea Valea de Brazi din cadrul parohiei Câmpu lui Neag, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și prin purtarea de grijă a comunității în frunte cu părintele paroh Daniel Nicolae Gărgan, biserica din Valea de Brazi a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, urmare unor ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a lăcașului de cult aflat sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. După slujba de târnosire, într-o atmosferă de pace și bucurie duhovnicească, a urmat săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către Preasfințitul Părinte Gurie, alături de soborul slujitor și în prezența mulțimii de credincioși venită să participe la bucuria sfințirii bisericii din Valea de Brazi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a tâlcuit înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre întâlnirea la fântâna lui Iacob a femeii samarinence cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre Apa cea vie pe care fiecare credincios în parte este chemat să o descopere, căci omul care Îl cunoaște și se întâlnește cu Hristos nu va mai înseta niciodată de bogăția și deplinătatea bucuriilor veșnice ale Împărăției lui Dumnezeu.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotesiei întru iconom a preacucernicului părinte paroh Daniel Nicolae Gărgan, în semn de recunoștință față de rodnica activitate pastoral-misionară desfășurată în cuprinsul parohiei pe care o are în păstorire. De asemenea, Preasfinția Sa a înmânat, la propunerea părintelui paroh, mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat în mod deosebit în lucrarea de înfrumusețare a bisericii, felicitând în același timp întreaga comunitate pentru sprijinul acordat părintelui paroh în proiectul de restaurare a lăcașului de cult din Valea de Brazi.


GALERIE FOTO