Pomenirea Eroilor la Monumentul Eroilor Români din Deva


EPDH - 09.06.2016 - Parastas pt eroi-53Joi, 9 iunie 2016, cu ocazia praznicului Înălțării Domnului, la Monumentul Eroilor Români din Deva a avut loc o slujbă de pomenire a tuturor eroilor neamului românesc, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru demnitatea și libertatea poporului român și pentru apărarea credinței noastre strămoșești.

Slujba parastasului a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenți despre jertfa eroilor, cei care și-au dat propria lor viață pentru propășirea și libertatea poporului și a credinței noastre strămoșești. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să ia aminte la izbânda înaintașilor și să participe, în pace, la unitatea și libertatea poporului nostru român.

În cinstea eroilor neamului românesc, au fost adresate mai multe alocuțiuni, iar reprezentanții celor mai importante instituții locale și centrale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Români. Momentul comemorativ s-a încheiat cu o defilare a Gărzii de Onoare a Garnizoanei Hunedoara.


GALERIE FOTO