Hramul Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva


EPDH - 29.06.2016 - Hramul Catedralei II-32Miercuri, 29 iunie 2016, Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cel de-al doilea hram al acesteia. Astfel, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei. La invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, de a participa la bucuria hramului de vară al catedralei devene, au mai răspuns: Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop de Dacia Felix, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre sfințenie și despre chemarea pe care omul o are a o dobândi încă din această lume, luând ca modele de urmat viețile sfinților, cei care au dobândit, prin jertfa lor duhovnicească, darurile Împărăției Cerurilor. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să rămână statornici în credința și în lucrarea lor duhovnicească, pentru ca astfel să devină moștenitori ai Împărăției Celei de sus.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a mulțumit ierarhilor care s-au ostenit să participe la bucuria comunității devene, reprezentanților autorităților locale și centrale și tuturor credincioșilor prezenți în număr mare la slujba hramului Catedralei Episcopale din Deva.

Sfânta Liturghie Arhierească pricinuită de cel de-al doilea hram al Catedralei Episcopale din Deva reprezintă încununarea liturgică și duhovnicească a evenimentelor culturale și artistice desfășurate în cadrul celei de-a treia ediții a „Zilelor Culturii și Credinței la Deva”, manifestare organizată cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.


GALERIE FOTO