Binecuvântare de lucrări în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Ilia


_DSC1032Duminică, 28 august 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Ilia din protopopiatul Deva, județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.
Urmare unui proiect de restaurare a bisericii parohiale din Ilia, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate spre înfrumusețarea lăcașului de cult. Slujba binecuvântării lucrărilor a fost urmată de săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către soborul slujitor în frunte cu Preasfințitul Părinte Gurie și alături de mulțimea de credincioși venită să ia parte la bucuria comunității lor.
La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotonia în treapta preoției a preacucernicului părinte diacon Adrian Pantea Crișan, cel căruia i s-a încredințat spre păstorire parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Visca, protopopiatul Deva, județul Hunedoara.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a accentuat mesajul pericopei evanghelice citită în această a X-a duminică de după Rusalii, în care ni se relatează vindecarea lunaticului. Credința, postul și rugăciunea sunt cele trei armuri duhovnicești pe care creștinul ortodox le îmbracă în lupta sa cu demonii acestei lumi. Preasfinția Sa a mai adăugat că omul încredințat de ajutorul lui Dumnezeu, pătruns de darul rugăciunii adânci și întărit prin asceza postului devine omul duhovnicesc capabil să înfrunte vitregiile lumii și să devină locuitor al Raiului și moștenitor al Împărăției lui Dumnezeu.
La finalul Sfintei Liturghii, drept recunoștință pentru bogata activitate pastoral-misionară întreprinsă de-a lungul slujirii sale preoțești, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a preacucernicului părinte Emil Bota. De asemenea, Preasfinția Sa a înmânat o gramată de mulțumire părintelui iconom-stavrofor Teofil Silviu Bota, parohul comunității din Ilia.
La recomandarea părintelui paroh Teofil Silviu Bota, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a mai înmânat mai multe gramate de mulțumire celor implicați în mod activ în lucrările de restaurare și de înfrumusețare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Ilia.


GALERIE FOTO