Binecuvântare de lucrări în filia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Blăjeni-Plai


EPDH - 23.10.2016 - Binecuvantare lucrari Blajeni_Plai-87Duminică, 23 octombrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Adormirea Maicii Domnului” a filiei Blăjeni-Plai din cadrul parohiei Blăjeni-Sat, protopopiatul Brad, județul Hunedoara.

Înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor de înfrumusețare a bisericii din localitatea Blăjeni-Plai, urmare unui amplu proiect de reabilitare a acesteia. După slujba de binecuvântare a lucrărilor a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită în fața  mulțimii de credincioși prezentă la bucuria comunității.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor despre milostivirea pe care Dumnezeu o revarsă neîncetat asupra oamenilor și despre modul în care iubirea lui Dumnezeu devine, pentru omul înduhovnicit, izvor dătător de viață și de nespuse bucurii. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să caute cu prioritate bucuriile duhovnicești prin participare la Tainele Bisericii lui Hristos și prin împărtășire de darurile pe care Dumnezeu ni le revarsă în cadrul Sfintei Liturghii și în orice moment al vieții.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a hirotesit întru iconom pe preacucernicul părinte paroh Constantin Lupaș, felicitându-l astfel pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în parohia încredințată spre păstorire.

La recomandarea preacucernicului părinte paroh, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat mai multe gramate de mulțumire acelor credincioși ai parohiei brădene care s-au implicat activ în proiectul de restaurare și înfrumusețare a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” a filiei Blăjeni-Plai din cadrul parohiei Blăjeni-Sat, protopopiatul Brad, județul Hunedoara.


GALERIE FOTO