Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei „Sfânta Varvara” din Petroșani


EPDH_04_12_2016_Hram_SfVarvara_Petrosani-26Duminică, 4 decembrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfânta Varvara” a parohiei Petroșani-Livezeni I din protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara. Preasfinția Sa a fost înconjurat de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre modelul desăvârșit de smerenie și de curăție sufletească întruchipat de Sfânta Muceniță Varvara, cea care l-a mărturisit cu tărie și credință pe Dumnezeu chiar în fața părinților ei păgâni și a primit cununa muceniciei chiar din mâinile tatălui ei. De asemenea, ierarhul hunedorean a îndemnat, în această perioadă premergătoare praznicului Nașterii Domnului, la sporirea rugăciunii, la post și la fapte de milostenie față de cei aflați în nevoințe.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul chinonicului, un grup de tineri ai parohiei „Sfânta Varvara” au susținut un scurt recital de colinde.


GALERIE FOTO