Concert de colinde la Petroșani


EPDH - 20.12.2016 - Concert Petrosani-32Luni, 19 decembrie 2016, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroșani, a avut loc un concert de colinde în interpretarea a două grupuri de colindători, un grup format din elevi ai școlilor din Petroșani și grupul de preoți și preotese de la parohii din zona Văii Jiului.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenți despre semnificația deosebită a colindelor în tradiția poporului român, mesajul lor, al vestirii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, având rolul de a-l sensibiliza pe om și a-l face conștient de acest măreț eveniment al Întrupării Mântuitorului nostru, Cel care ne-a eliberat de sub robia morții și ne-a oferit, din iubire, darurile Împărăției Cerurilor.

În cadrul evenimentului, ca prinos de recunoștință și mulțumire pentru sprijinul acordat bisericii hunedorene, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a acordat domnului Gheorghe Toma Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei, cea mai înaltă distincție pentru mireni în cadrul Episcopiei.


GALERIE FOTO