Praznicul Tăierii împrejur a Domnului în Episcopia Devei și a Hunedoarei


EPDH_01.01.2017_Deva IV_Pr Costa-38Duminică, 1 ianuarie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Deva IV, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie despre întreitul praznic din prima zi a anului, când sărbătorim Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, prăznuirea Sfântului Vasile cel Mare și bucuria intrării în noul an. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie le-a urat celor prezenți urări de bine pentru anul nou care a început, cu pace sufletească și multe împliniri duhovnicești.

La final, preacucernicul părinte protopop Petru Costa, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” a comunității devene, i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, pentru bucuria de a poposi în mijlocul credincioșilor parohiei Deva IV, în rugăciune și mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru noul an care tocmai a început.


GALERIE FOTO