Duminica Fiului Risipitor în Episcopia Devei și a Hunedoarei. Preasfințitul Părinte Gurie a slujit în parohia „Schimbarea la Față” din municipiul Hunedoara


EPDH_12.02.2017_SlujireHunedoaraI-32Duminică, 12 februarie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Schimbarea la Față” a parohiei Hunedoara I din protopopiatul Deva, județul Hunedoara. Preasfinția Sa a fost înconjurat de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice citită astăzi. Fiul risipitor reprezintă condiția omului căzut, prigonit de patimi, care iese de sub ascultarea poruncilor. Iubirea nemărginită a lui Dumnezeu, întruchipată în bucuria tatălui care își întâmpină cu atâta dragoste fiul rătăcit, se revarsă asupra tuturor celor care se întorc cu pocăință sinceră în sânul Bisericii lui Hristos. De asemenea, ierarhul hunedorean i-a îndemnat pe cei prezenți să sporească rugăciunea și grija față de cele sufletești, spre a parcurge cu multă râvnă drumul lor spre curățirea inimii și mântuirea sufletelor.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a preacucernicului părinte Ludovic Nicolae Fărcaș, fostul paroh al comunității hunedorene, felicitându-l astfel pentru bogata sa activitate pastoral-misionară întreprinsă în mijlocul parohiei pe care a păstorit-o până în anul 2010.

La final, preacucernicul părinte paroh Ion Bălășoiu a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, pentru bucuria prilejuită de a săvârși Sfânta Liturghie în biserica „Schimbarea la Față” din municipiul Hunedoara.


GALERIE FOTO