A treia seară a Canonului celui Mare. Preasfințitul Părinte Gurie a slujit în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a parohiei Deva V


În seara zilei de miercuri, 1 martie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba Pavecerniței celei Mari în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a parohiei Deva V, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Pavecerniței Mari, Preasfinția Sa a citit cea de-a treia parte a Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenți despre iertare. În această binecuvântată perioadă premergătoare Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, credinciosul este chemat ca, pe lângă starea de postire și de rugăciune, să-și însușească starea de împăcare, atât cu aproapele său, dar mai ales cu Ziditorul său, prin pocăință sinceră și prin mărturisirea păcatelor în Taina Sfintei Spovedanii. Omul împăcat cu aproapele său, cu sine însuși și cu Dumnezeu, a precizat Preasfinția Sa, devine mlădiță roditoare a Bisericii lui Hristos și părtaș al Împărăției celei veșnice.


GALERIE FOTO