Concursul național de creație „Icoana și Școala mărturisirii” – etapa pe protopopiat, la Deva


IMG-20170329-WA0005Anul 2017 în Patriarhia Română a fost declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti și Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, prilej pentru care în Biserica Ortodoxă Română are loc concursul național de creație Icoana și Școala mărturisirii.

În acest context, în data de 28 martie 2017, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, etapa pe Protopopiatul Deva a concursului Icoana și Școala mărturisirii, la care au participat copii din mai multe parohii devene.

Festivitatea de premiere a participanților s-a desfășurat la sediul Protopopiatului Deva, în prezența preacucernicului părinte protopop Petru Costa, fiind înregistrate următoarele rezultate:

  • Locul I: Parohia „Sf. Mucenic și Arhidiacon Ștefan” – Deva VIII (Pr. Dr. Marius Iovan);
  • Locul II: Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Deva IV (Pr. Sorin Popescu);
  • Locul III: Parohia „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” – Deva VII (Pr. Ioan Jurca);
  • Mențiune I: Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Deva VI (Pr. Prof. Dr. Vasile Vlad);
  • Mențiune II: Parohia „Sf. Ierarh Spiridon” – Hunedoara VII (Pr. Nicolae Boboia).

Câștigătorii acestei etape, respectiv copiii din parohia „Sf. Mucenic și Arhidiacon Ștefan” – Deva VIII, îndrumați de către preacucernicul părinte Marius Iovan, vor participa la faza eparhială a concursului național de creație Icoana și Școala mărturisirii.


 

GALERIE FOTO