Hramul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin

Clerul şi credincioşii din Episcopia Severinului și Strehaiei s-au bucurat și anul acesta de prezenţa unui sobor de arhierei, cu prilejul hramului Catedralei Episcopale cu hramul ,,Învierea Domnului” și ,,Sf.M.Mc.Gheorghe”.

Sărbătoarea hramului Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin a început cu Vecernia din ajun, unită cu Litia.

Joi, 20 aprilie, la ceas de dimineață a fost săvârșită Utrenia, iar de la ora 09.30 s-a săvârșit Sfânta Liturghie de către Înaltpresfințitul Părinte Mitropolit Irineu al Olteniei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

Din soborul de arhierei au făcut parte: Înaltpreasfințitul Teodosie – Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Lucian -Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Nicodim – Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Gurie – Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Siluan – Episcopul ortodox român al românilor din Ungaria și Preasfințitul Emilian Lovișteanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Răspunsurile la strană au fost date de corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Dreptslăvitorii creştini severineni şi din localitățile învecinate au venit să se roage la ceas de cucernică prăznuire alături de Arhipăstorul lor sufletesc, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, și să primească arhierești binecuvântări.

Articol preluat de pe site-ul oficial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei