Două formaţii corale din Orăştie la Festivalul „Te Deum Laudamus” din Serbia


În perioada 23-24 mai 2017 Corul mixt „Arhanghelii” al Catedralei ortodoxe din Orăştie şi grupul vocal bărbătesc „Epifania” al Protopopiatului Ortodox Orăştie, dirijate de drd. Ioan-Marius Popa, au participat la ediţia a III-a a Festivalului Coral Internaţional de Muzică Religioasă „Te Deum Laudamus”, desfăşurat în Catedrala Episcopală din Vârşeţ – Serbia. La manifestarea muzicală, care nu a avut caracter competiţional, au participat formaţii din ţările fostei Iugoslavii şi din România, cu o prestigioasă activitate şi cu un palmares bogat.

Organizatorii principali ai festivalului au fost Guvernul României, prin Ministerul Românilor de Pretutindeni, Episcopia Ortodoxă Română de Vârşeţ, Asociaţia Civică „Banatic Art” (România-Serbia), Asociaţia „Suflet pentru suflet” din Timişoara şi Societatea Internaţională de Studii Muzicale.

Formaţiile din Orăştie au prezentat un repertoriu bogat şi variat, fie în armonia corului mixt, fie în aranjamentul corului bărbătesc, impresionând pe cei prezenţi la festival. Omogenitatea, repertoriul dificil şi soliştii corului „Arhanghelii”, precum şi rafinamentul grupului „Epifania”, au fost apreciate de participanţii la eveniment.

Asociaţia „Fii în centru!”, Orăştie


GALERIE FOTO