Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, la Sarmizegetusa


Ca în fiecare an, la sărbătoarea Înălţării Domnului, aducem un prinos de recunoştinţă eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc.

În această zi importantă de praznic se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor, cu acest prilej, la Monumentul eroilor ridicat în centrul comunei de către Primăria şi Consiliul Local Sarmizegetusa, a fost oficiată o slujbă de pomenire de către preoţii din comună, părintele Raul Şipoş – parohul locului – şi părintele Iuliu Tonca, preot paroh în Parohia Ortodoxă Păucineşti, aparţinătoare comunei.

La eveniment au participat primarul comunei Sarmizegetusa, domnul Adrian Claudiu Mihai Cordoş, viceprimarul comunei, domnul Leontin Dorin Hibais, doamna Neluţa Corui de la Biblioteca Comunală Sarmizegetusa și locuitori ai comunei. În sala de şedinţe a Consiliului Local Sarmizegetusa elevii Şcolii Gimnaziale, îndrumaţi de cadrele didactice prof. Simona Claudia Mălăeştean, prof. Argentina Tonca, prof. Simona Crainic şi prof. Cristina Delinesc, au pregătit un moment artistic intitulat „Presăraţi pe-a lor morminte…”, în memoria eroilor neamului.

Prof. Tonca Argentina Loredana


GALERIE FOTO