Festival coral la Catedrala Mitropolitană din Sibiu | Corul „Anastasis” din Deva și Corul „Arhanghelii” din Orăștie au participat la eveniment


IPS-Laurențiu-Mitropolia-Ardealului-Catedrala-Mitropolitana-8Cinci formații corale au participat luni, 5 iunie 2017, la Festivalul intitulat Corul Timotei Popovici la ceas aniversar. Evenimentul a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Sibiu și a marcat împlinirea a 111 ani de la înființarea grupului coral al lăcașului de cult.

La eveniment au fost prezenți: Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, părintele Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, părintele Aurel Pavel, Prodecanul instituției, părintele Emanuel Tăvală, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, preoți și credincioși.

Alături de corala Catedralei Mitropolitane din Sibiu, au interpretat cântări religioase: Corul Anastasis al Catedralei Episcopale din Deva, Corul Arhanghelii al Catedralei Ortodoxe din Orăștie, Corul Caedonia din Sibiu, și Corul preoților din Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a mulțumit participanților pentru prezența la manifestarea culturală. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a felicitat coriștii pentru dragostea lor față de muzica religioasă.

Catedrala noastră a devenit acum o Catedrală a coralelor. Nu a fost un concurs, ci fiecare a concurat spre slava lui Dumnezeu, într-un mod exemplar. Cred că dacă ar fi fost un juriu de specialitate, v-ar fi acordat tuturor premiul I. Un premiu mai mare v-a dat Dumnezeu, v-a acordat Mântuitorul Iisus Hristos, v-a binecuvântat Sfânta Treime, ocrotitoarea Catedralei noastre, a spus ierarhul.

Festivalul s-a încheiat cu un moment artistic pregătit de toate corurile participante care au interpretat Binecuvântează, Doamne, România, pe o temă din Rapsodia a II-a de George Enescu.

Sursa: basilica.ro


GALERIE FOTO