Slujire arhierească în parohia Popești


EPDH_10.06.2017_Slujire Tarnosire Popesti-15Sâmbătă, 10 iunie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a târnosit biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Popești, Protopopiatul Deva, județul Hunedoara, după care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța lăcașului de cult în viața comunității parohiale și despre necesitatea participării credincioșilor cu regularitate la sfintele slujbe săvârșite în acesta.

La momentul potrivit, în semn de prețuire pentru activitatea pastoral-misionară întreprinsă în mijlocul credincioșilor din Popești, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a săvârșit slujba hirotesiei întru sachelar a preotului paroh Vasile Florin Vasiu și întru iconom a fostului preot paroh Radu Scânteie. La final, pentru implicarea în renovarea și înfrumusețarea bisericii, Preasfinția Sa a oferit un act de cinstire membrilor Asociației Composesorale Popești, din care fac parte enoriașii parohiei.


GALERIE FOTO