A doua zi a Simpozionului „Slujire – mărturisire – pătimire în Biserica lui Hristos”


EPDH_28.06.2017_Simpozion Slujire Marturisire Patimire-3Miercuri, 28 iunie 2017, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, au continuat lucrările Simpozionului teologic cu caracter internațional intitulat Slujire – mărturisire – pătimire în Biserica lui Hristos, deschise în seara precedentă.

Lucrările simpozionului propriu-zis, desfășurate în clădirea Centrului Eparhial din Deva, au fost structurate pe două secțiuni și anume Slujire și mărturisire în Biserica lui Hristos (secțiune teologică), respectiv Mărturisire și pătimire în Biserica lui Hristos (secțiune de Istorie bisericească). La finalul susținerii referatelor, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie le-a mulțumit tuturor participanților, adresându-le un cuvânt duhovnicesc.

Simpozionul și-a propus să dezbată și să aprofundeze noțiunile teologice de slujire, de mărturisire și de pătimire, să prezinte crâmpeie din activitatea pastoral-misionară a Bisericii (din trecut și de astăzi) și să scoată de sub colbul istoriei chipuri uitate de mucenici și de pătimitori.

Această manifestare teologico-istorică a fost prilejuită de declararea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului în curs drept An omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti, respectiv drept An comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.


GALERIE FOTO