Hramul Schitului Măgureni din județul Hunedoara


EPDH_06.08.2017_Slujire Schit Magureni-15Duminică, 6 august 2017, de praznicul Schimbării la Față a Domnului, schitul Măgureni din județul Hunedoara și-a serbat hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, înconjurați fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul slujbei, preacucernicul părinte diacon Ovidiu – Gheorghe Murari a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Înălțarea Domnului” din orașul Simeria, protopopiatul Orăștie, iar teologul Dănuț – Ionel Sandu a fost hirotonit întru diacon, urmând a păstorii sufletele credincioșilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului” a localității Pricaz, protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, făcând referire la pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, a vorbit despre însemnătatea praznicului din această zi.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei pentru bucuria de a sluji împreună la acest însemnat praznic, iar credincioșilor prezenți le-a adresat un cuvânt de binecuvântare.


 

GALERIE FOTO