„Sărbătorile naționale” de la Țebea


EPDH_10.09.2017_Slujire Țebea-17În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 10 septembrie 2017, în localitatea Țebea din județul Hunedoara, au fost organizate o serie de manifestări comemorative prilejuite de împlinirea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit și „Crăișorul Munților”.

Cu acest prilej, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Țebea, protopopiatul Brad, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi.

A urmat slujba Parastasului la mormântul eroului național Avram Iancu, săvârșită de către soborul slujitor în prezența a numeroase oficialități, personalități politice și credincioși veniți să ia parte la acest eveniment de renume național. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a evocat personalitatea eroului național Avram Iancu.

Manifestările de la Țebea au continuat cu depunerea de coroane la mormântul lui Avram Iancu și apoi cu un spectacol de folclor.


GALERIE FOTO