Târnosirea bisericii „Sf. Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin


În Duminica a 20-a după Rusalii, 8 octombrie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a participat, la invitația Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, la târnosirea bisericii cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur” din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.

Slujba târnosirii a fost săvârșită de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Din soborul arhiereilor au mai făcut parte Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.

După slujba târnosirii a urmat Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de către soborul slujitor în mijlocul mulțimii de credincioși prezenți la această zi de mare sărbătoare pentru parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin.

Răspunsurile la slujba de sfințire, dar și răspunsurile liturgice, au fost date de protopsalții Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a rostit cuvântul de învățătură.

Pentru munca depusă spre slava lui Dumnezeu la zidirea acestei biserici, părintele paroh Adrian Căpitănescu a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor. De asemenea, Preasfințitul Părinte Nicodim a acordat din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei gramate de recunoștință celor care s-au implicat la zidirea acestei biserici.

La finalul slujbei toți cei prezenți au primit binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar și a se ruga pentru câteva clipe la jertfelnicul nou sfințit.

Sursa: episcopiaseverinului.ro


GALERIE FOTO