Sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil | Preasfințitul Părinte Gurie a slujit în parohia Nojag


EPDH_08.11.2017_Slujire Nojag-3Miercuri, 8 noiembrie 2017, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a parohiei Nojag, protopopiatul Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În timpul slujbei, la momentul rânduit, preacucernicul părinte diacon Ovidiu Anton a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Ruda, cu filiile Alun, Bunila, Cernișoara-Florese, Plop și Poienița Voinii, din cadrul protopopiatului Deva.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Presfinția Sa a vorbit despre prăznuirea, în această zi, a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor cereștilor puteri și despre rolul acestora în iconomia dumnezeiască a mântuirii noastre.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul parohiei, preotul Dorin Costescu a fost hirotesit sachelar. De asemenea, au fost acordate Diplome de excelență din partea Consiliului Local al comunei Certeju de Sus Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și preotului paroh.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, împreună cu soborul slujitor, a săvârșit o slujbă de sfințire a casei parohiale, ca urmare a lucrărilor de renovare efectuate.


GALERIE FOTO