Colindători din Deva în Arhiepiscopia Bucureștilor


În perioada 8-10 decembrie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, parohia „Sf. Mare Mucenic Mina” din Deva, prin grija părintelui-paroh Sebastian Vândălac, a organizat un pelerinaj în Arhiepiscopia Bucureștilor, pentru a vesti prin colinde Nașterea Domnului.

Vineri, grupul de colindători a făcut un scurt popas la mănăstirea Lainici din județul Gorj. Sâmbătă, grupul „Sf. Mare Mucenic Mina” condus de teologul Paul Lupei a oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie săvârșită la mănăstirea „Radu Vodă” din București, iar corul „Cantus Dava” condus de doamna profesor Mihaela Popa i-a încântat pe credincioșii prezenți cu un program de colinde. Sâmbătă seara, după slujba Vecerniei, corul a susținut un program de colinde la schitul Darvari. Seara s-a încheiat cu un program de colinde la designerul Florin Dobre.

Duminică dimineața, grupul „Sf. Mare Mucenic Mina” a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Giulești din București, iar la momentul împărtășirii preoților corul „Cantus Dava” a prezentat un frumos moment de colinde. Ziua s-a încheiat cu un recital de colinde la mănăstirea „Gruiul Lupului”din județul Vâlcea.


GALERIE FOTO