Implicarea Episcopiei Devei și Hunedoarei în reabilitarea Secției de Pediatrie a Spitalului Municipal din Hunedoara


În Miercurea din Săptămâna Mare, 4 aprilie 2018, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de sfințire a Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Slujba de sfințire a fost prilejuită de reabilitarea Secției de Pediatrie, prin implicarea directă a Episcopiei Devei și Hunedoarei. Astfel, a fost schimbat în totalitate mobilierul medical al secției, achiziționându-se paturi, noptiere, dulapuri, mese de înfășat și alte obiecte de mobilier și, de asemenea, a fost amenajată o cameră de joacă pentru copii.

Investiția se ridică la suma de 150.000, din care suma de 134.000 de lei reprezintă contribuția Centrului Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, restul sumei, respectiv 16.000 de lei, fiind colectată prin intermediul parohiilor din municipiile Hunedoara și Deva.

Implicarea Episcopiei Devei și Hunedoarei în procesul de înnoire a Secției de Pediatrie din spitalul hunedorean se înscrie în firul acțiunilor filantropice derulate de Episcopia Devei și Hunedoarei, dintre care amintim achiziția de aparatură medicală și lenjerie pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Deva, și donarea de aparatură medicală de ultimă generație Secțiilor de Ortopedie, Cardiologie și A.T.I. ale Spitalului Județean Deva. Donațiile menționate se adaugă activității medicale proprii a Episcopiei Devei și Hunedoarei, desfășurată prin Centrul policlinic „Sfântul Ierarh Nectarie” din Deva. De asemenea, eparhia hunedoreană a sprijinit, la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, activitatea sportivă a Lotului olimpic de gimnastică prin donarea a două aparate sportive de maximă necesitate pentru antrenamentul gimnastelor.


GALERIE FOTO