Ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei


Marți, 22 mai 2018, la sediul Episcopiei Devei și Hunedoarei din Deva, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, au avut loc lucrările ședinței de constituire a noii Adunări Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei, pentru legislatura 2018-2022.

Lucrările organismului eparhial nou ales au debutat prin săvârșirea slujbei de Te Deum, fiind urmate de cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, adresat reprezentanților aleși ai clerului și credincioșilor din eparhia hunedoreană.

După validarea mandatelor reprezentanților clerici și mireni în Adunarea Eparhială, aceștia au depus jurământul de fidelitate și onestitate față de Sfânta Biserică, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie subliniind importanța slujirii la care au fost chemați și îndemnându-i la implicare și dăruire pentru propășirea valorilor spirituale și materiale ale Bisericii lui Hristos.

În cadrul primei ședințe a noii Adunări Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei au fost aleși membrii delegați în Adunarea Națională Bisericească, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului Eparhial și ai Consistoriului Eparhial Monahal, precum și reprezentanții eparhiei în Consistoriul Mitropolitan și Consistoriul Mitropolitan Monahal.

Ședința de constituire a noii Adunări Eparhiale s-a încheiat prin cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Episcop Gurie.


GALERIE FOTO