Sesiunea de comunicări științifice la disciplina Religie a elevilor din județul Hunedoara


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, s-a desfășurat joi, 24 mai 2018, la Densuș, sesiunea județeană de comunicări științifice la disciplina religie a elevilor din județul Hunedoara.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Densuș, de către P.C. Părinte Radu Trifon, consilier pentru învățământ al eparhiei hunedorene, P.C. Părinte Gabriel Basa, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și P.C. Părinte Alexandru Gherghel, parohul bisericii.

La finalul slujbei, Părintele Radu Trifon a transmis binecuvântarea și mesajul Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, a felicitat pe toți cei prezenți, elevi și profesori, pentru implicarea și râvna în însușirea și transmiterea învățăturilor evanghelice și a rostit un scurt cuvânt de învățătură, iar Părintele inspector Gabriel Basa a prezentat istoricul celei mai vechi biserici creștine din România, biserica din Densuș, evidențiind importanța acesteia, precum și importanța implicării elevilor în cunoașterea istoriei credinței strămoșești și a neamului românesc. Lucrările sesiunii de comunicări s-au desfășurat la Școala din Densuș, unde elevii și-au prezentat lucrările și proiectele realizate, eforturile lor fiind apreciate cu aplauze și diplome.


GALERIE FOTO