Seminar despre „Combaterea și prevenirea violenței în familie” la „OrthoCaffe” Hațeg

Joi, 24 mai 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Centrul de tineret „OrthoCaffe” din Hațeg s-a desfășurat un seminar cu tema „Combaterea și prevenirea violenței în familie”, la care au participat trei polițiști. Din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara – compartimentul prevenire – a susținut seminarul agentul șef adjunct de poliție doamna Sonia Lavu, iar din partea Poliției Orașului Hațeg – formațiunea de ordine publică – au participat domnul comisar Ovidiu Andraș și domnul agent șef principal Dănuț Barboni. Din partea Episcopiei Devei și a Hunedoarei a participat Părintele Radu Trifon, consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

Pe lângă eleve ale Colegiului Național „I. C. Brătianu” din Hațeg, prezbitere și enoriașe ale parohiilor din Protopopiatul Hațeg au participat și reprezentante ale Primăriei Orașului Hațeg, de la serviciul de asistență socială.

În cadrul acestei dezbateri publice s-au prezentat aspecte legislative legate de ordinul de protecție și metode de prevenire a violenței domestice. Au fost prezentate filmulețe documentare și au fost distribuite ghiduri de siguranță pentru victimele violenței domestice.

Acțiunea a fost realizată de către Episcopia Devei și Hunedoarei, prin Sectoarele Învățământ și activități cu tineretul și Social, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al județului Hunedoara.


GALERIE FOTO