Personalitatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna evocată în prima seară a Zilelor Credinței și Culturii la Deva


Episcopia Devei și Hunedoarei a organizat, luni, 25 iunie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, o expoziție de tablouri dedicată Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului. Vernisajul din această seară a deschis a V-a ediție a Zilelor credinței și culturii la Deva.

Personalitatea marelui ierarh ardelean a fost evocată de către Părintele lect. univ. dr. Emanuel Pavel Tăvală, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, invitatul special al acestei manifestări. În expunerea sa, invitatul a urmărit să readucă în inima publicului, vie și prezentă, puternica personalitate a providențialului ierarh, Sfântul Andrei Șaguna, care, prin păstorirea sa, a reușit să împlinească gândurile românilor dornici de libertate religioasă, afirmare națională și socială.

La final Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit, atât Părintelui Emanuel Pavel Tăvală, pentru frumoasa prezentare, cât și tuturor celor prezenți la această întâlnire de suflet.


GALERIE FOTO