Maestrul GRIGORE LEȘE într-un concert excepțional la Deva


Joi, 28 iunie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, în cea de-a patra seară a manifestării culturale Zilele Credinței și Culturii la Deva, ediția a V-a, concertul extraordinar UN SECOL DE DOR, susținut de maestrul GRIGORE LEȘE și invitații săi, grupul coral bărbătesc din Libotin, comuna Cupșeni, județul Maramureș.

Transilvania constituie un izvor nesecat de inspirație pentru toți cei care îi cercetează frumusețile. Bogațiile naturale, pădurile, apele, satele, oamenii și în general tot ceea ce reprezintă această zonă a țării, face parte din sufletul românesc, iar acest suflet românesc a fost dezvăluit în chip meșteșugit prin muzică și cuvânt de către maestrul GRIGORE LEȘE și invitații săi, care la final au fost răsplătiți cu îndelungi și binemeritate aplauze și ovații.

Manifestările culturale din cadrul Zilelor Credinței și Culturii la Deva, ediția a V-a, se vor desfășura în continuare astfel:

Vineri, 29 iunie 2018, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

De asemenea, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” va avea loc conferința Credința și Biserica românilor din Transilvania – repere ale identității românești, susținută de către domnul academician Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.


GALERIE FOTO