Activitate finală în cadrul proiectului „Familiile fericite NU cunosc violența!”


Miercuri, 3 octombrie 2018, s-a desfășurat activitatea finală din cadrul proiectului „Familiile fericite nu cunosc violenta!”, implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Deva, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, finanțat din bugetul public al Primăriei Municipiului Deva.

Scopul proiectului a fost formarea unei rețele de suport moral, social și emoțional pentru victimele violenței domestice din municipiul Deva, precum și creșterea gradului de informare a preoților și a angajaților din cadrul bisericilor, a părinților și a minorilor din Deva cu privire la fenomenul și consecințele violenței domestice și mai ales la noul ordin de protecție provizoriu care va intra în vigoare din luna noiembrie 2018.

Proiectul a mai urmărit și implicarea adulților care frecventează biserica în activități de susținere a familiilor aflate în dificultate, integrarea lor în activități alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios și realizarea unor activități de „bună practică”, de petrecere eficientă și calitativă a timpului în familie: părinți-copii.

Evenimentul din incinta cetății a fost organizat cu sprijinul Serviciului Cetate Deva, și a constat în promovarea modurilor de prevenție a cazurilor de violență domestică în comunitate.

La această activitate, fiecare familie implicată în proiect a pus în scenă un moment artistic legat de subiectul familia fericită (colaje, desene, cântece, eseuri, povești etc).

Participanții au primit, pe lângă materiale informative, cadouri personalizate cu titlul proiectului, iar copii rucsacuri personalizate și rechizite.


GALERIE FOTO