Binecuvântare de lucrări la biserica parohiei Deva III


În Duminica a 20-a după Rusalii, 7 octombrie 2018, la ceas de Vecernie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a resfințit biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” și „Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea și Sfinții Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel” din Deva, săvârșind slujba binecuvântării de lucrări, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Arhipăstorul hunedorean a rostit și un cuvânt de învățătură despre importanța bisericii în viața credincioșilor, aceștia neputând trăi fără biserică. Amintind de cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur, anume că „biserica este spitalul duhovnicesc”, Preasfinția Sa a spus că oamenii vin la biserică pentru a se vindeca de păcate prin Taina Spovedaniei, luând dezlegare de la preoți și primind adevărata viață de la Hristos, Cel ce este „Calea, Adevărul și Viața” (Ioan 14, 6).

La final, atât preotul paroh Florin Dobrei, cât și credincioșii implicați mai activ în renovarea lăcașului de cult, au primit gramate de mulțumire.


GALERIE FOTO