Târnosirea bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia General Berthelot


În Duminica a 23-a după Rusalii, 21 octombrie 2018, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a târnosit biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din parohia General Berthelot, Protopopiatul Hațeg, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Daniil și cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. În continuare, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către cei trei arhierei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a rostit cuvântul de învățătură, tâlcuind pericopa Evangheliei citită în cadrul Sfintei Liturghii, despre vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor. Preasfințitul Părinte Episcop Emilian a rostit un cuvânt de binecuvântare.

Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a hirotesit iconom-stavrofor pe preotul paroh Harald Olteanu pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește, iar credincioșilor implicați mai activ în restaurarea lăcașului de cult le-a înmânat gramate de mulțumire. La final, Preasfinția Sa a mulțumit celor doi ierarhi și tuturor sfințiților slujitori pentru bucuria de a sluji împreună în această zi importantă pentru credincioșii parohiei General Berthelot.


GALERIE FOTO