Binecuvântare de lucrări în parohia Petrila-Lonea


În Duminica a 25-a după Rusalii, 11 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în parohia Petrila-Lonea din Protopopiatul Petroșani. Cu acest prilej a săvârșit slujba binecuvântării de lucrări la biserica „Sfânta Mare Muceniță Varvara”, după care a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa, amintind pilda citită din Sfânta Evanghelie la Sfânta Liturghie, despre samarineanul milostiv, a îndemnat credincioșii prezenți să fie cu luare aminte la necazurile și nevoile celor de lângă ei, intervenind, după putința fiecăruia, când cineva are nevoie de ajutor, atât material, cât și duhovnicesc.

Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor din parohia sa și pentru implicarea în renovarea lăcașului de cult, Părintele Marius Herța a fost hirotesit iconom.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a oferit o gramată de cinstire domnului Dumitru Gălățan-Jieț pentru deosebita activitate culturală desfășurată în vederea păstrării și promovării tradițiilor și obiceiurilor momârlanilor din Valea Jiului.


GALERIE FOTO