Concert de colinde în ajunul prăznuirii hramului Catedralei Episcopale din Deva

Miercuri, 5 decembrie 2018, la Catedrala Episcopală din Deva a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie de către un sobor de preoți și diaconi, în ajunul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae – arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, care este și ocrotitorul acestui sfânt locaș.

În continuare a avut loc concertul de colinde intitulat „Dumnezeu dintru-nceput…”. La eveniment au fost prezenți Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.

Concertul a fost susținut de către Corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, dirijată de către Părintele Arhidiacon Nicolae-Daniel Balea. De asemenea, trei tineri artiști hunedoreni, interpreți de folclor, Bogdan Toma, Alisa Toma și Cristian Fodor, au încântat pe cei prezenți cu colinde tradiționale din județul Hunedoara.

La final, arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, colindătorilor și credincioșilor prezenți în număr mare la acestă seară de colinde.


GALERIE FOTO