Seară duhovnicească în Parohia Ilia


„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iacov 5, 14-15).

Având această nădejde care vine din Scripturi, în a V-a Duminică din Postul Mare, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ilia, Protopopiatul Deva. Ca de fiecare dată, a fost un prilej de întâlnire întru bucurie spre vindecare trupească și sufletească. Soborul de nouă preoți a slujit înălțând rugăciuni pentru și alături de un număr impresionant de enoriași.

Pentru că bucuria să fie deplină, după săvârșirea Sfintei Taine, credincioșii au luat parte la un moment emoționant care a întregit tabloul acestei perioade de Post și ascensiune spre momentul Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos: un concert de Pricesne pre-pascale susținut de către tinere talente și artiști locali (Ana-Maria Stănescu, Cristina Drăgulescu, Antonia Neag, Raisa Crăciun și Alexandra Inișca), intitulat sugestiv Cântați Domnului cântare nouă. Sfântul Vasile cel Mare spunea despre cântarea bisericească faptul că „înveselește sărbătorile și face să se nască în inima credincioșilor dorul după Dumnezeu.”

Pricesne ca „La tine vin, Măicuță”, „Era odat-o tainică grădină” și „Blândul Păstor” au răsunat duios în Biserica și au mângâiat auditoriul până la lacrimi, adeverind cele spuse de tainicul Stăpânului, sfetnicul cel luminat. De asemenea, au ajutat pe toți să cuprindă mai bine cu mintea importanța iubirii lui Dumnezeu pentru omul păcătos care a dat naștere jertfei de pe Golgota, jertfă prin am fost răscumpărați, și care ne-a oferit măreața șansă de a deveni fiii lui Dumnezeu.

Preotul paroh, Teofil-Silviu Bota a mărturisit cu recunoștință că acest eveniment a fost un minunat prilej de mulțumire și încântare a duhului, trezind o sumedenie de sentimente în rândul enoriașilor și a cântăreților care s-au implicat în organizarea acestui concert, toate spre nădejde, privind înspre Cruce cu smerenie, iar toate lacrimile care au curs au izvorât din inimi care îl caută sincer pe Dumnezeu, își doresc să facă în toate voia Lui și din pocăință.

Răzvan Danc


GALERIE FOTO