Activitate socială pentru persoane vârstnice și copii în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Episcopiei Devei și Hunedoarei


Joi, 18 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei a organizat o activitate pentru un grup de persoane vârstnice și copii.

Această activitate face parte din programul lunar de activități de ajutorare a persoanelor vârstnice, care are ca scop sprijinirea acestora pentru a-și menține statutul de membrii deplini și activi ai comunității, prin participarea la activități realizate împreună cu tineri și copii.

Obiectivul evenimentelor este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, copiii de la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” Deva, Corpul 2, cu sprijinul și implicarea doamnei profesoare Petronela Luncan, au venit însoțiți de către doamna Rodica Pleșa, profesor la cercul Foto-Cineclub al Palatului Copiilor Deva și au realizat împreună (vârstnici și copii) rame foto și fotografii pe care le dăruiesc persoanelor vârstnice care au participat la activitate.

La finalul activității, vârstnicii au primit pachete cu alimente, iar copiii au primit pachete cu dulciuri, ca recompensă pentru implicarea lor.


GALERIE FOTO