Mănăstirea Crișan și-a sărbătorit cel de-al doilea hram


Vineri, 3 mai 2019, în ziua sărbătorii Izvorului Tămăduirii, Mănăstirea Crișan și-a sărbătorit al doilea hram. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către trei arhierei: Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Credincioșii prezenți s-au putut închina moaștelor Sfintei Maria Magdalena, aduse de la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman de către Preasfințitul Părinte Episcop Galaction, cel care a rostit și cuvântul de învățătură, despre minunile săvârșite prin mijlocirea Maicii Domnului la Izvorul cel de Viață purtător de lângă Constantinopol, dar și la alte izvoare cu apă vindecătoare.

Preasfințitul Părinte Episcop Antonie a dăruit așezământului monahal de la Crișan o candelă, pentru a ține mereu aprinsă legătura între Ținuturile Dacice din județul Hunedoara și Basarabia.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit ierarhilor, soborului slujitor și tuturor credincioșilor pentru participarea la sărbătoarea Mănăstirii Crișan.


GALERIE FOTO