Satul hunedorean în cântec și vers


Luni, 24 iunie 2019, cu binecuvântarea și în prezența Presfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, în prima seară a manifestării culturale „Zilele Credinței și Culturii la Deva” – ediția a VI-a, un inedit spectacol folcloric intitulat Satule, grădină mândră!

Spectacolul a reunit pe scenă artiști consacrați ai cântecului popular hunedorean: Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Lorena Pascu, Alisa Toma, Ana Anuțoiu, Pr. Valentin Crainic, artiști instrumentiști și dansatori ai Ansamblului Profesionist Drăgan Muntean al Centrului pentru Cultură și Artă al județului Hunedoara și Ansamblul folcloric Ritmuri Zărăndene al comunei Băița. Conceptul evenimentului s-a axat pe realitatea satului hunedorean, în care fiecare activitate este privită ca prilej de sărbătoare, de cântec și de poezie, prilej de întâlnire și de comuniune între membrii comunității. Spectacolul a fost conceput în lumina anului omagial al Satului românesc.

Manifestările religios-culturale Zilele credinței și culturii la Deva, ediția a VI-a, 24 – 29 iunie 2019, prilejuite de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva, se vor desfășura în continuare astfel:

Marți, 25 iunie 2019, începând cu ora 18:00, în Sala Șemineului de la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie Satul românesc – un paradis pierdut?, urmat de un seminar de artă fotografică, ambele susținute de artistul SORIN ONIȘOR.

Miercuri, 26 iunie 2019, începând cu ora 18:00, la sala Teatrului de Artă din Deva va avea loc recitalul de muzică folk și poezie BUCHET DE REVERII, susținut de maestrul DOREL VIȘAN și artiștii folk MIRCEA VINTILĂ și CĂLIN BÂRCEAN.

Joi, 27 iunie 2019, începând cu ora 18:00, la sala Teatrului de Artă din Deva va avea loc conferința intitulată CREȘTINUL ÎN CETATE, susținută de către domnul profesor ADRIAN PAPAHAGI de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca.

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:30,  la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.


GALERIE FOTO