Recital de poezie și muzică folk la Deva


Miercuri, 26 iunie 2019, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc la Sala Teatrului de Artă din Deva, în cea de-a treia seară a manifestării culturale Zilele Credinței și Culturii la Deva, ediția a VI-a, un recital extraordinar de muzică folk și poezie intitulat BUCHET DE REVERII și susținut de maestrul DOREL VIȘAN și artiștii folk MIRCEA VINTILĂ și CĂLIN BÂRCEAN.

Maestrul Dorel Vișan a adus în fața unui public numeros o parte din creațiile sale din categoria poezie psalmică, dar și creații literare având ca tematică viața satului românesc. Îndrăgitul actor a reușit să-i sensibilizeze pe cei prezenți cu talentul și cu stilul său inconfundabil, recitalul său poetic fiind o adevărată cateheză literară.

La rândul său, charismaticul cantautor folk Mircea Vintilă, secondat de mai tânărul artist folk hunedorean Călin Bârcean a adus în fața unei săli arhipline multe din creațiile sale muzicale de suflet, care au marcat scena muzicală românească în ultimii 50 de ani. Toți cei trei maeștrii ai scenei lirice românești au fost răsplătiți cu îndelungi aplauze și ovații.

Ediția a VI-a a Zilelor Credinței și Culturii la Deva se va desfășura în continuare astfel:

Joi, 27 iunie 2019, începând cu ora 18:00, la sala Teatrului de Artă din Deva va avea loc conferința intitulată CREȘTINUL ÎN CETATE, susținută de către domnul profesor ADRIAN PAPAHAGI de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca.

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:30, la Catedrala Episcopală din Deva se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.


GALERIE FOTO