ADRIAN PAPAHAGI într-o conferință extraordinară la Deva


Joi, 27 iunie 2019, cu binecuvântarea și în prezența Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a avut loc la sala Teatrului de Artă din Deva conferința intitulată CREȘTINUL ÎN CETATE, susținută de către domnul profesor universitar ADRIAN PAPAHAGI de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca.

Cunoscut publicului devean pentru poziția sa creștină, afirmată în numeroase ocazii în spațiul public, Adrian Papahagi a enunțat într-o rostire clară, dar și savuroasă, principiile și exigențele unei mărturisiri și viețuiri creștine în spațiul urban al secolului XXI. Adresată în principal intelectualului creștin, ca factor de coagulare și exponent al discursului creștin citadin, dar și oricărui membru creștin al comunităților urbane contemporane, conferința a reușit să răspundă cu succes la problematica din ce în ce mai acută a manifestării și asumării creștinismului într-o lume din ce în ce mai reticentă și chiar agresivă în ceea ce privește mesajul evanghelic. Domnul Adrian Papahagi a răspuns și întrebărilor venite din partea celor prezenți, iar la final a acordat autografe tuturor celor care i-au solicitat acest lucru.

Ediția a VI-a a Zilelor Credinței și Culturii la Deva se va încheia cu sărbătoarea hramului de vară al Catedralei Episcopale din Deva – Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, va fi săvârșită slujba Vecerniei cu Litie, iar Sâmbătă, 29 iunie, începând cu ora 9:30, la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.


GALERIE FOTO